На тлі відключень електроенергії в Києві зросла кількість ДТП з летальними наслідками, розповів пресофіцер Управління патрульної поліції у місті Києві Андрій Молокоєдов в ефірі телеканалу «Київ».

Приблизно на 55% від початку відключень збільшилася кількість аварій з постраждалими. Кількість ДТП за участі пішоходів зросла вдвічі, так само почастішали аварії на пішохідних переходах, розповіли в поліції.

Кількість загиблих в аваріях збільшилася вшестеро. «Тобто ступінь тяжкості наслідків від аварій погіршилася», – зазначив Молокоєдов.


У Нацполіції також зазначали, що кількість ДТП на Київщині збільшилася унаслідок відключень світла, однак не називали конкретних даних. На «проблемні ділянки», де не працюють світлофори, мають виїжджати спеціальні наряди.

Щоб запобігти аваріям, у поліції й КМДА пішоходам радять носити світловідбивні елементи, а у Верховній Раді пропонували штрафувати тих, хто виходитиме на вулицю в темну пору доби без флікерів.

Водночас низка транспортних експертів вважає, що відповідальність за безпеку на дорогах не можна перекладати на пішоходів, натомість потрібно боротися із перевищенням швидкості водіями, що є головною причиною смертності під час аварій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Саша Самусевич