Якість води в Києві відповідає нормам, однак її все ж радять спустити, якщо довго не було постачання, повідомляє КМДА.

«Здійснюються всі необхідні заходи для очищення води, що подається у водопровід. Однак, враховуючи її тривалу відсутність і стан мереж, фахівці все ж радять звертати увагу на прозорість і запах води», – додають у держадміністрації.

Ось декілька рекомендацій від Держспоживслужби:

  • спустити воду;
  • набрати порцію води в прозорий посудину й візуально оцінити її забарвленість, наявність сторонніх домішок, запаху;
  • у разі наявності ознак забруднення питної води радять повідомити «Київводоканал» або звернутися до контактного центру Києва «1551». 

Крім того, рекомендують використовувати засоби для фільтрування води, щоби мінімізувати споживання сирої води. Ще один спосіб – кипʼятити воду для її знезараження.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня систематично атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури України. Уже відбулося сім масованих атак. Через останню атаку 23 жовтня більша частина Києва залишилася без світла та води, електропостачання досі не відновлено.

Раніше голова департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук у коментарі The New York Times зазначив, що блекаут вимагатиме евакуації мешканців міста. За його словами, міських посадовців мають попередити про таку ймовірність за 12 годин. Після цього місто почне інформувати мешканців і просити їх покинути столицю.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі