У Київській області повністю заборонили святкову ілюмінацію, зокрема гірлянди й світлові декорації, повідомляє очільник ОВА Олексій Кулеба.

Рішення ухвалили на Оперативному штабі ради оборони Київської області. Це стосується як комерційної, так і державної власності.

Водночас питання декорацій новорічних ялинок, парків і вулиць «залишили на потім».

«Ми чинимо спротив ворогу, який здійснює енерготерор нашої країни. Максимальна економія електроенергії – це наш цивільний фронт сьогодні», – підкреслив Олексій Кулеба.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня систематично атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури в різних регіонах України. Через пошкоджену інфраструктуру «Укренерго» застосовує аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (вранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00). Графіки відключень у Києві за адресами можна дивитися на сайті ДТЕК або Yasno.

Дивіться фоторепортаж про Київ під час планових й аварійних відключень світла від Костянтина Гузенко для The Village Україна.


Міський голова Віталій Кличко сказав, що традиційних масових святкувань до Нового року не влаштовуватимуть, але повністю відмовлятися від відзначання зимових свят не планують. Формат ще обговорюють, зокрема й можливість встановлення ялинки в центрі міста.

Водночас президент компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький заявив, що новорічну ялинку в Києві встановлять попри війну й це нібито підтвердив сам Кличко. Та ще й додали ймовірні візуалізації, якою буде ялинка цього року.

Один з ескізів новорічної ялинки, яку, за словами Ігоря Добруцького, мають встановити в Києві

Також Надія Тутенко, директорка Global Decor (підрядної організації, яка займається декоруванням ялинки), у коментарі The Village Україна зазначила, що остаточного рішення щодо встановлення ялинки в Києві ще немає. А у департаменті культури КМДА сказали, що питання формату міських новорічних святкувань і монтажу головної новорічної ялинки буде вирішуватися наприкінці листопада.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна