Попит на електромобілі в Україні продовжує зростати, незважаючи на енергетичну кризу, яка виникла через обстріли критичної інфраструктури, повідомляє «Укравтопром».

Український автопарк за жовтень поповнили 1614 електромобілів, що на 73% більше, ніж за цей же місяць у 2021 році. Загалом же з початку 2022 року в країні зареєстрували понад 10,5 тисячі електроавтівок.

Ось топ найпопулярніших електрокарів в Україні:

  • найпопулярнішим електрокаром українців залишається Nissan Leaf. У жовтні українську реєстрацію отримали 268 авто цієї моделі;
  • другий результат у Volkswagen ID.4 – 227 штук;
  • далі в рейтингу Dong Feng-Honda M-NV (117) і Tesla Model 3 (115);
  • замикає пʼятірки найпопулярніших Renault Zoe із 90 реєстраціями за жовтень.

Основна маса зареєстрованих машин – це легкові авто. З них 308 нових і 1248 уживаних електрокарів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня систематично атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури в різних регіонах України. Через пошкоджену інфраструктуру «Укренерго» застосовує аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (вранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00). Графіки відключень у Києві за адресами можна дивитися на сайті ДТЕК або Yasno.

Ми пояснювали, якими бувають відключення й чому вони не завжди відбуваються за графіком, а також розповідали, як зробити свій будинок чи квартиру незалежними від аварійних чи планових вимкнень електрики.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі