Пʼятьох посадовців «Київгазу» судитимуть у справі про вибух на Позняках червні 2020 року, повідомляє Київська міська прокуратура.

Прокурори скеровали до Дарницького районного суду міста Києва обвинувальний акт проти першого заступника голови правління «Київгазу», директора однієї з філій, двох головних інженерів і начальника служби охорони праці. Їх звинувачують у порушенні правил безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 272 КК України).

Розслідування встановило, що вибух газу в будинку стався через недотримання технології повірки газових лічильників у будинку.

«За кілька тижнів до вибуху співробітники «Київгазу» знімали газові лічильники з квартир у цьому будинку та встановлювали замість них технологічні перемички (байпаси). Вказані дії призвели до витоку газу, що й стало причиною вибуху», – пояснюють у прокуратурі.

Пʼятеро звинувачених, за даними розслідування, брали участь у розробленні й погодженні інструкції, на підставі якої міняли лічильники на байпас.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Вибух у будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5, що на Позняках, стався 21 червня 2020 року. У резільтаті п’ять людей загинули, троє були травмовані. Зруйновані 40 квартир. Загальна сума матеріальних збитків – 53 мільйони гривень.

Підозру пʼятьом працівникам «Київгазу» оголосили ще у квітні 2021 року. Але, як кажуть ц прокуратурі, підозрювані і їхні захисники затягували процес ознайомлення з матеріалами справи, перешкоджаючи направленню обвинувального акта до суду.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: прокуратура