Київрада підтримала рішення про виділення 20 мільйонів гривень на ремонт та облаштування нових квартир мешканцям будинку на Позняках, де стався вибух, повідомили в КМДА.

Кошти отримають 40 родин, які залишилися без житла. Ідеться про те, щоб забезпечити людям ремонт і необхідні меблі й побутову техніку в нові квартири, що пообіцяв надати Офіс Президента.

На ремонт місто виділить кошти в розрахунку 2925 грн за метр квадратний.

Для придбання мінімально необхідної побутової техніки й меблів сума допомоги складатиме для двокімнатної квартири 124 тисяч гривень, для трикімнатної квартири – 140 тисяч гривень.

Матеріальну допомогу від міста – від 50 до 100 тисяч гривень – отримали вже 30 постраждалих. І найближчими днями виплати отримають усі, розповів міський голова Києва Віталій Кличко.


Вибух у будинку на Позняках (вулиця Соломії Крушельницької, 1/5) стався 21 червня близько 10:00 ранку. За попередньою версією, стався вибух газу. Через це зруйновані міжповерхові перекриття від четвертого до сьомого поверху.

Правоохоронці провели обшук у газорозподільній компанії, яка обслуговувала будинок. Також поліція відкрила кримінальну справу за статтею 270 Кримінального кодексу про порушення вимог пожежної безпеки.