В Україні дозволили робити першу бустерну дозу вакцини проти COVID-19 усім вакцинованим дітям віком від 12 до 17 років, повідомляє МОЗ.

Водночас дітям щеплення робитимуть лише за умови, що наявної в країні вакцини достатньо, щоб бустер отримали охочі з груп ризику.

Підліткам бустерну дозу рекомендують через 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації. Якщо дитина з медичних показань отримала додаткову дозу вакцини, то бустер вводять за три місяці після отримання додаткової дози.

Дітей віком від 12 років дозволено щепити вакциною Comirnaty/Pfizer.

Підлітки віком від 14 років можуть прийти на щеплення самостійно. Водночас дітям віком 12–13 років потрібна згода батьків чи опікуна, щоби щепитися.

Особливо важливою бустерна доза є для дітей із хронічними хворобами, які ризикують мати важкий перебіг COVID-19, відзначають у МОЗ.

За час пандемії в Україні від ускладень коронавірусної хвороби померли 83 дитини. Загалом захворювання підтвердили в майже 390 тисяч неповнолітніх.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У вересні МОЗ дозволило другу бустерну дозу вакцини від COVID-19 для всіх повнолітніх. Бустер варто вводити з інтервалом щонайменше чотири місяці після першої бустерної дози. Крім того, дітей віком від 5 до 11 років дозволили щепити вакциною Comirnaty/Pfizer.

Перелік пунктів вакцинації можна знайти за цим посиланням. Що потрібно знайти про другий бустер, ми зібрали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА