Близько тисячі пунктів обігріву готові розгорнути в Києві в разі надзвичайної ситуації, повідомив мер міста Віталій Кличко.

За його словами, міська влада розглядає різні сценарії розвитку подій російсько-української війни. Пункти обігріву готують у разі найгіршого сценарію, коли не буде електроенергії, водо- й теплопостачання.

Ці пункти планують облаштувати передусім у школах і дитячих садках. Для цього закупили електрогенератори, зробили запаси води й «усього необхідного». Там можна буде зігрітися, випити чаю, підзарядити телефони й «отримати необхідну допомогу».

UPD. Пункти обігріву готові розгорнути також на Київщині, повідомив в інтерв’ю hromadske голова Київської ОВА Олексій Кулеба. Це 750 стаціонарних пунктів, що обладнані генераторами, мають запаси їжі на води. Кулеба зазначив, що ДСНС також мають інфраструктуру пунктів обігріву.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


РФ з 10 жовтня атакує обʼєкти енергетичної інфраструктури в різних регіонах України. Станом на 1 листопада серйозних пошкоджень зазнали 40% енергетичної інфраструктури.


У КМДА допускають, що взимку місто може залишитися без тепла на кілька днів чи тижнів. А в Офісі президента сказали, що всім українцям треба бути готовим до відключень світла, води й тепла.


У Мінреінтеграції розповідали, як підготуватися до відключення води й газу. Тут також про те, як зберегти заряд смартфона в разі відсутності електроенергії і що робити, якщо вдома вимкнули електрику.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі