У ДТЕК пояснили, як буде працювати новий графік відключень електроенергії, за яким світло вимикатимуть тричі на день.

Переглянути графіки можна тут або тут.

За словами фахівців ДТЕК, світло за конкретною адресою необов’язково буде відсутнє протягом усіх часових проміжків, зазначених у графіку. Здебільшого, якщо треба буде зменшити навантаження на енергосистему, то світло вимикатимуть протягом одного чи двох часових проміжків. Відключення протягом усіх трьох часових проміжків, особливо вночі, можливе лише в критичних випадках.

У ДТЕК також пояснили, у якому випадку графік не діє. У межах стабілізаційного графіку відключення розраховані на те, що споживання однієї групи скорочують до 250 мВт. Якщо є розпорядження скоротити більше, ніж на 250 мВт, то відключення стають екстреними, графік не діє.

Також фахівці просять повідомляти, якщо ви не знаходите свою адресу в графіках стабілізаційних відключень (це можна зробити на сайті, у розділі «Відсутня електроенергія»). Винятками можуть бути об’єкти, які живляться від тих самих електроліній, що й об’єкти критичної інфраструктури.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росія з 10 жовтня атакує українські обʼєкти енергетики. Через це «Укренерго» час від часу застосовує стабілізаційні чи аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (уранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00).

Через атаку 31 жовтня в Києві 80% споживачів залишилися без водопостачання, а 350 тисяч квартир – без світла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі