Через аварійну ситуацію у Києві 80% споживачів залишилися без водопостачання, повідомили в «Київводоканалі».

Фахівці працюють над тим, щоб відновити роботу водопровідних станцій, водночас КМДА просить містян запастися водою з найближчих бюветів і точок продажу.

Мапу бюветів Києва можна подивитися за цим посиланням (червоним кольором позначені бювети, які не працюють через відсутність електрики). 

Водопостачання на лівому березі Києва й частково на правому березі обіцяють відновити за три-чотири години, тобто до 15:20–16:20, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Чому разом зі світлом може зникнути вода

Водопостачальні й каналізаційні насосні станції працюють на електричній енергії. У разі аварійних відключень електроживлення, тобто коли відключення відбуваються неконтрольовано, у результаті аварій або обстрілів, насосні станції також можуть перестати працювати.

Водночас до станцій можна під’єднати дизельні генератори, і тоді вони подаватимуть воду навіть у разі відключення електроживлення (якщо буде достатньо пального).

350 тисяч квартир без світла

Через ранкову ракетку атаку РФ у Києві також пошкоджений енергооб’єкт, що живить близько 350 тисяч квартир. У місті відбуваються екстрені відключення світла. Графіки відключень, складені раніше, не актуальні.

Проблеми з водою й світлом в окремих районах виникли через влучання в об’єкти інфраструктури в Київській області, кажуть у військовій адміністрації. У Києві влучань не було завдяки роботі сил ППО.

UDP на 17:30. У Києві все ще без світла 270 тисяч квартир, 40% споживачів – без води. Уже відновили водопостачання лівого берегу міста, воду намагаються повернути й на правий берег. Мешканці Троєщини й частково Подолу зі світлом. Ситуацію з електроенергією планують стабілізувати о 21:00–22:00.


Уранці 31 жовтня РФ почала чергову масовану ракетну атаку по енергетичній інфраструктурі України. Ракетами і дронами пошкодили 18 обʼєктів у десяти регіонах. У результаті знеструмлено сотні населених пунктів у семи областях.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі