Будинок на Жилянській повністю зруйнований і не підлягає відновленню. Мешканцям пропонують квартири в новобудові або грошову компенсацію, пише перший заступник голови Шевченківської РДА Олександр Поповцев.

Власникам втрачених пропонуватимуть помешкання у новобудові по вулиці Польській, в Дарницькому районі. Це квартири до трьох кімнат, у які відразу можна заселитися.

Другий варіант – грошова компенсація. Суму визначатимуть за ринковою вартістю квартири. Крім того, до зруйнованого будинку на Жилянській відправлятимуть бригаду рятівників, які спробують дістати вцілілі особисті речі киян.

Експертизу провело КП «Київекспертиза», пише «Вечірній Київ». Згідно з нею, будувати на Жилянській, 116, не вийде, зважаючи на нормативи щодо відступів між будинками.

Однак це не остаточний висновок. Додаткові огляди будинку, після яких і ухвалюватимуть рішення, мають зробити державні інституції.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Російські окупанти вранці 17 жовтня атакували Київ дронами-камікадзе. Зафіксовали пʼять влучань у Шевченківському районі. Один з дронів влучив у історичний будинок на Жилянській, його частина обвалилася.

Цей будинок не перебуває на обліку, але має певну архітектурну й історичну цінність, пише киянин Антон Короб. «Зведений на рубежі 19–20 століть чотириповерховий будинок (можливо первісно триповерховий, четвертий поверх додано пізніше, у 1900-і роки) поєднував елементи типового зразка київського цегляного стилю й водночас цікаві дрібні ліплені неоготичні деталі».

Будинок на Жилянській, 116–А

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок відновленню не підлягає. Його мешканців розселять по гуртожитках і готелях.

Петицію, яка вимагає відновити будинок, зареєстрували 19 жовтня. Уже 24 жовтня петиція зібрала потрібні 6000 голосів, тепер її має розглянути Київрада.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі