На сайті Київради зареєстрували петицію з проханням відновити житловий будинок на вулиці Жилянській, 116-А, до первинного вигляду. 

Мапа Реновації

«Будинок купця Йосипа Лева є цікавим прикладом київського цегляного стилю початку ХХ століття з елементами готики, утратив частину житлової секції, але решта залишилася. Використовуючи як зразок ліву частину будинку, можна відновити всі необхідні деталі й відновити будинок», – аргументує автор петиції.

Єгор Гордєєв

Автор петицій «вимагає» не руйнувати пошкоджений будинок, а залучити фахівців і відновити його в первинному вигляді.

Кирило Тимошенко

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Російські окупанти вранці 17 жовтня атакували Київ дронами-камікадзе. Зафіксовали пʼять влучань у Шевченківському районі. Один з дронів влучив у  історичний будинок на Жилянській, його частина обвалилася. 

Цей будинок не перебуває на обліку, але має певну архітектурну та історичну цінність, пише киянин Антон Короб. «Зведений на рубежі 19-20 століть чотириповерховий будинок (можливо первісно триповерховий, четвертий поверх додано пізніше у 1900-і роки) поєднував елементи типового зразка київського цегляного стилю та водночас цікаві дрібні ліплені неоготичні деталі».


Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок відновленню не підлягає. Його мешканців розселять по гуртожитках і готелях. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі