Засновник «Повернись живим» Віталій Дейнега, івент-менеджерка GogolFest Марія Мороз і менеджерка спільнот Ukrainer Софія Анжелюк запустили проєкт, який допомагає українцям проводити акції за кордоном.

Проєкт має назву «Клич» і співпрацює із організаторами акцій у Європі та США, зокрема Нью-Йорку, Бостоні, Чикаго, Остіні, Сан-Антоніо, Атланті й інших містах.

Акція в Чикаго

Зокрема, до Дня захисників і захисниць України провели акцію, яку для «Кличу» розробив засновник UA Animals і Gres Todorchuk PR Олександр Тодорчук. Українці ставали навколо визначних памʼяток архітектури або дітей, щоб нагадати світу, що українські сили оборони зараз захищають всю цивілізацію. Мета акції – спонукати країни якнайшвидше надати Україні ППО й іншу зброю.

Акція в Нью-Йорку

Загалом подібні акції пройшли в більш ніж 70 містах, зокрема й у Нью-Йорку, Вашингтоні, Бостоні, Чикаго, Торонто, Берліні, Празі, Вільнюсі, Осло, Варшаві.

Атланта
Бостон

Їх можна знайти в соціальних мережах за тегом #defendingUkraine. Ці акції також проходили за підтримки проєкту «Український свідок».

Крім того, «Клич» планує розгорнути найбільший прапор України в різних містах США, а також провести акції в соціальних мережах до Гелловіну, які популяризуватимуть українську культуру й міфологію у світі. Слідкувати за діяльністю організації можна в Instagram, Facebook чи Telegram.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Редакція The Village Україна також розпитувала активістів з Німеччини, Польщі й Словаччини, як вони організовували мітинги на початку вторгненння й зараз, чи не з’явилася втома в мітингувальників і чому важливо продовжувати виходити на демонстрації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі