Оплата банківською карткою за проїзд у наземному транспорті Києва почала роботу на окремих маршрутах автобусів із 15 жовтня, повідомив мер міста Віталій Кличко.

Безконтактно розрахуватися уже можна в автобусах за маршрутами: №6, 21, 41, 46, 50, 59, 61, 70, 73, 79, 98, 99, 101, 102, 103, 114. На валідаторах мають бути відповідні наліпки, що підтверджують роботу системи.

Щоб оплатити проїзд, треба прикласти банківську картку або телефон із PayPass до валідатора. Аби підтвердити розрахунок за проїзд, потрібно сказати контролеру останні чотири цифри своєї картки.

Разова поїздка коштує 8 гривень. Сервіс дозволяє користуватися застосунком «Київ Цифровий» і «Карткою киянина». Якщо у вас є право на безкоштовний проїзд, на «Картці киянина» повинна бути підключена та активована відповідна пільга.

За словами Кличка, протягом двох-трьох тижнів система оплати банківською карткою почне працювати вже на всіх маршрутах та всіх видах комунального наземного громадського транспорту.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У закритому режимі функцію оплати банківською карткою у наземному транспорті почали у вересні. Повноцінно її мають запустити до кінця жовтня.

Поки в Києві банківською карткою можна оплатити проїзд тільки в метро. У наземному транспорті можна це зробити або за допомогою транспортної картки «Київ Цифровий» або QR-квитком.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі