Оплату проїзду банківською карткою в наземному комунальному транспорті Києва почали тестувати в закритому режимі, повідомляє заступник голови КМДА у сфері цифрового розвитку Петро Оленич.

Це стосується автобусів, тролейбусів і трамваїв Києва. Повноцінний запуск системи запланували на жовтень 2022 року.

Для оплати проїзду достатньо буде прикласти банківську картку або гаджет до валідатора. Потім потрібно назвати контролерові останні чотири цифри картки, щоб ідентифікувати оплату.

Працюватиме оплата й у міському застосуноку «Київ Цифровий». Сервіс також дозволить користуватися карткою киянина, а валідатори автоматично перевірятимуть й ураховуватимуть наявність пільг.

Наразі банківською карткою можна оплатити проїзд тільки в метро. У наземному транспорті можна це зробити або за допомогою транспортної картки Kyiv Smart Card, або Qr-квитком, який можна придбати у застосунку «Київ Цифровий».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Позитивну відповідь на петицію про впровадження оплати банківською карткою мер Віталій Кличко надав 3 вересня 2021 року.

Перші випробування функції мали розпочати в лютому, однак через початок повномасштабного вторгнення Росії в Україну запуск перенесли.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі