Тарифи на паркування приватних автівок на майданчиках Києва хочуть повернути. У КМДА запрошують громаду долучитися до обговорення.

Вартість паркування за одну годину пропонують встановити залежно від зонування (від 5 до 35 гривень). Така вартість була й до 8 серпня, поки паркування не зробили безкоштовним, поки триває судовий процес.

Талон на паркування діятиме з першого до останнього дня календарного місяця. Вартість на один день (з 08:00 до 22:00) становитиме:

  • І–ІІІ зони – 390 гривень, на місяць – 5733 гривні;
  • І–ІІ – 350 гривень, на місяць – 5145 гривень;
  • ІІ–ІІІ – 250 гривень, на місяць – 2940 гривень;
  • ІІІ – 50 гривень, на місяць – 882 гривні.

Вартість паркування на перехоплювальних майданчиках пропонують встановити залежно від кількості годин: до години – 5 гривень, до двох годин – 10 гривень, а за добу – 22 гривні.

Коментарі й пропозиції можна подати до 20 жовтня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Паркування на муніципальних майданчиках коштує від 5 до 35 гривень на годину залежно від зони. Платити треба лише в будні, з 8:00 до 22:00. В інший час у будні й у вихідні воно залишається безкоштовне. Детальніше про тарифи на паркування й паркувальні зони ми писали тут.

8 серпня паркування в Києві тимчасово зробили безкоштовним через судовий процес щодо вартості паркування.

Після повномасштабного вторгнення паркування тимчасово робили безкоштовним, але з 16 травня оплату паркування на муніципальних майданчиках відновили.

Тут ми пояснювали, чому платне паркування важливе для боротьби із заторами в місті.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі