Міністерство інфраструктури разом із коаліцією українських та міжнародних громадських організацій RISE Ukraine запровадять Систему цифрового управління відбудовою. Вона буде пов’язана з Реєстром пошкодженого та знищеного майна та базою геопросторових даних.

Функціонал системи дозволить розробляти плани реалізації проєктів із відбудови та моніторити хід виконання робіт. Йдеться про процеси, як-от аналіз даних та планування, дизайн та закупівлі, оцінювання якості та експлуатаційного обслуговування.

Система має слугувати запобіжником корупції: міжнародні партнери та донори зможуть відстежувати та аналізувати хід виконання проєктів та витрат на них. Донори та представники експертно-громадського контролю зможуть створювати на платформі особисті кабінети користувачів.

Крім того, у системі функціонуватиме публічний модуль з відкритими даними, які будуть оприлюднювати відповідно до міжнародних стандартів Open Contracting Data Standard (OCDS) та Benefisial Ownership Data Standard (BODS).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні презентували Реєстр пошкодженого та знищеного майна. У ньому буде інформація про житлову, транспортну, соціальну та іншу інфраструктуру, зруйновану під час російського вторгнення. Ці дані необхідні для того, щоб сформувати політику компенсації збитків та відбудови.

План відбудови України у липні представив на міжнародній конференції в Лугано президент Володимир Зеленський. Його вартість оцінюють у 750 мільярдів доларів. Джерелом фінансування мають стати, зокрема, конфісковані активи Росії та російських олігархів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі