На сайті Київраді зареєстрували петицію з пропозицією відремонтувати укриття в місті.

«Більшість бомбосховищ Києва в жахливому стані. Водночас влада намагається примусити киян користуватися бомбосховищами, забороняючи роботу транспорту й магазинів під час повітряних тривог. А в бомбосховища страшно зайти», – ідеться в тексті звернення.

На момент публікації новини петиція вже зібрала понад 2700 підписів (менш ніж за три дні з моменту оприлюднення). Щоб її розглянули, вона має зібрати 6 тисяч.

Фото: КМДА

У Києві налічують понад 4 тисячі укриттів, серед яких споруди подвійного призначення: це цокольні й підвальні приміщення, підземні переходи й автопаркінги, станції метро. Подивитися адресу найближчого укриття можна тут. Наразі КМДА оновлює списки сховищ.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


З 1 липня «Муніципальна охорона» перевіряє, чи є доступ до укриттів у столиці. У КМДА підкреслили, що власники та орендарі приміщень, де розташовані сховища та укриття, зобов’язані забезпечувати вільний доступ до них під час повітряної тривоги. Якщо вони цього не робитимуть, на це реагуватимуть правоохоронні органи.

З 1 серпня наземний громадський транспорт у Києві повинен зупинятися під час повітряної тривоги, а пасажири мають пройти в укриття. Петиція про скасування цього рішення зібрала необхідні 6 тисяч підписів. Її підтримала транспортна комісія Київради.

У Харкові волонтери запустили ініціативу Relive для перетворення закинутих підвалів на укриття.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі