У барі Squat 17b на Терещенківській відкривають виставку про воєнний Харків. На ній будуть представлені фотографії Саші Маслова, зроблені в Харкові під час повномасштабної війни, й ескізи стрит-артів Гамлета Зіньківського.

Фотографії Саші Маслова з автографами автора можна буде придбати. Виручені кошти направлять на підтримку харківських волонтерських організацій і фондів.

«Перша спільна виставка Гамлета Зіньківського та Саші Маслова в Squat 17b проста й чесна – про воєнний Харків. Про Харків залізобетонний і непоборний. Про Харків пошкоджений і відчасти зруйнований, але гордий. Той, який витримує ворожу арту й відповідає так, що аж гай гуде», – пишуть організатори.

На виставку можна буде потрапити із 26 серпня по 1 вересня.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Саша Маслов – український фотограф родом із Харкова, який живе та працює в Нью-Йорку. Роботи Маслова публікують The New York Times, New York Magazine, The Guardian та інші світові видання.  Також фотограф запустив соціальні проєкти Veterans і Ukrainian Railroad Ladies.

Гамлет Зіньківський – харківський художник, який став відомим завдяки своїм філософськими графіті в Харкові й інших містах. Двічі ставав фіналістом премії PinchukArtCentre Prize. У 2013 році представляв Україну на Венеційській бієнале – одній із провідних виставок сучасного мистецтва.

У 2007 році в будинках 17-Б, 17-В та 17-Г на вулиці Терещенківській створили сквот. Ці будівлі – малоповерхові флігелі 19 століття, що належать до охоронного фонду «Садиби Терещенка». Вони розташовані за основними приміщеннями музею. Пізніше засновники сквоту також відкрили літнє кафе у дворику – Squat 17b. Там також проводять зустрічі, лекції, музичні події та кіновечори.

Редакція The Village Україна розповідала про історію сквоту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі