Близько чверті пасажирів користуються київським метрополітеном за документами пільгового проїзду, свідчать дані метро.

За попередній тиждень, з 15 до 21 серпня, підземка перевезла 3,6 мільйона пасажирів, із них 870 тисяч – за документами пільгового проїзду, що становить 24,17% від загальної кількості пасажирів.

Схожа статистика й за попередні періоди, коли метрополітен звітував про кількість пасажирів. Із 1 до 8 серпня метро перевезло 3,4 мільйона пасажирів, із них 819 тисяч – пільговики (24,09%).

З 25 липня до 1 серпня метро скористалися 3,3 мільйона пасажирів, із яких 830 тисяч – пільговики (25,15%).

З 18 до 25 липня метрополітеном скористалися 3,4 мільйона пасажирів, 845 тисяч із них – пільговики (24,85%).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Право на безоплатний проїзд у київському метро мають військові, учасники бойових дій і ветерани, люди з інвалідністю, постраждалі під час Революції гідності, чорнобильці, діти-сироти, діти з багатодітних сімей, пенсіонери, школярі. Повний перелік пільгових категорій тут

Вартість разового проїзду в київському метро коштує 8 гривень. Ці перевезення є збитковим напрямом, який дотують із міського бюджету.

Ще перед повномасштабним вторгненням, восени 2021 року, у КМДА анонсували підвищення ціни за проїзд у міському транспорті до 20 гривень. Спочатку підвищення мало відбутися з 1 січня, потім його відтермінували до завершення опалювального сезону. Але через повномасштабне втогнення рішення відклали. Ми пояснювали, чому підвищувати ціну на транспорт – це погана ідея.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Марго Дідченко для The Village Україна