Через підвищення цін на пальне в Києві зростуть ціни на послуги з вивезення твердих побутових відходів, повідомляють у КМДА.

У «Київкомунсервісі» кажуть, що вартість послуги не корегувалася більше трьох років, а тариф залишається одним із найнижчих – менше одного долара на особу (36,11 гривень). Але через зростання цін на пальне майже на 75% ціну на вивезення твердих побутових відходів змушені підняти на 10,26 гривні (до 46,37 гривень з ПДВ).

Там додають: щоб заправити один сміттєвоз, що відпрацює зміну, потрібно вже не 30 чи 50 гривень, а понад 6 тисяч гривень.

«З початком війни «Київкомунсервіс» не допустив жодних збоїв у вивезенні відходів, працюючи навіть там, де перестали працювати приватні перевізники, оскільки багато підприємств із початком воєнного стану припинили роботу. Корегуючи графік вивезення з вимогами комендантської години й попри нестачу робочого персоналу (частина працівників підприємства пішли до тероборони й ЗСУ), команда «Київкомунсервісу» продовжувала стабільно надавати послуги з вивезення сміття», – зауважують комунальники.

Тарифи на інші послуги в Києві змінювати поки не планують.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Щодня «Київкомунсервіс» забезпечує вивезення понад 7 тисяч кубометрів або близько 1200–1300 тонн побутових відходів. Це 45 вантажних залізничних вагонів щодня. На зміні щоденно задіяні майже 850 працівників і курсує близько 150 сміттєвозів.

Тверді побутові відходи включають у себе картон, папір, газети, тетрапаки, одяг, кухонні відходи, невживані предмети з дерева, металу, скла, пластмаси, тару з різних матеріалів.

The Village Україна наприкінці березня розповідало, як вивозять сміття під час війни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі