У Києві майже 70% батьків обрали для власних дітей-школярів очну форму навчання з 1 вересня, повідомляє директорка департаменту освіти та науки КМДА Олена Фіданян.

У КМДА наголошують, що це попередні дані опитування. Близько 20% київських школярів до 1 вересня перебуватимуть за кордоном, ще 10% планують обрати альтернативні форми навчання (онлайн або індивідуальне навчання). Для цього потрібно написати відповідну заяву в школі.

Наразі експертна комісія перевірила всі школи Києва. За словами Фіданян, укриття (не бомбосховища) мають 70% навчальних закладів.

Школи, у яких укриття не може вмістити під час повітряної тривоги всіх учнів із учителями, перейдуть на навчання у дві зміни. Водночас навчальні заклади, які не мають ані укриття, ні безпечного місця поруч зі школою, не зможуть розпочати офлайн-навчання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


До офлайн-навчання станом на кінець липня 2022 року в Україні готові лише 23% шкіл. Водночас лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту.

В Україні школярі можуть навчатися позмінно й за змішаною формою. Очне навчання в школах упроваджуватимуть лише за згоди обласних військових адміністрацій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: UNICEF