На ВДНГ відкрили виставку картин «Галерея нереальних історій», які створив штучний інтелект.

«Усі зображення згенеровані алгоритмами нейронних мереж і не піддавалися змінам, доповненням, корекції кольору або ретуші», – розповідає куратор проєкту Євген Санніков.

Кожна з картин присвячена якійсь локації ВДНГ: від урбан-парку до оранжереї. У центрі сюжетів – історії киян. Серед них футболісти, які пригощають команду-суперника сніданком на честь перемоги та щотижневі катання на «Екотреку» колишнього гонщика і його сина.

«Цьогорічною експозицією ми хотіли сказати, що за кожною нашою локацією стоять люди: гості та працівники. Ці місця мало означають без них самих», – пояснює гендиректор ВДНГ Євген Мушкін.

Галерею розмістили на центральній алеї ВДНГ, а сама експозиція налічує понад 20 робіт, виконаних у різних мистецьких стилях. Вхід для усіх відвідувачів вільний.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Колективні щоденники війни в Dymchyk Gallery, 114 і більше днів боротьби в «Київській картинній галереї» та продовження експозиції про наші відчуття в «Мистецькому Арсеналі»: зібрали добірку виставок, які варто відвідати в липні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: ВДНГ