Військова деблокада «Азовсталі» була неможлива, евакуація українських військових була єдиним виходом, заявила на брифінгу заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Операція з евакуації українських захисників із заводу «Азовсталь» була єдиною можливою формулою їхнього порятунку. Військова деблокада, на жаль, неможлива в цій ситуації. Іншої формули порятунку, ніж та, яка використовується зараз, не може бути. Це був єдиний вихід», – заявила Маляр.

Також вона зазначила, що оборонці Маріуполя повністю виконали своє бойове завдання: «Завдяки їхнім діям було недопущене перекидання противником 20-тисячного угруповання на інші напрямки, зокрема на Запоріжжя, з метою подальшого оточення Об’єднаних сил».

«Оборона Маріуполя дала Україні критично важливий час для створення оборонних рубежів, формування резерву й інших важливих військових дій», – додала Маляр.


53 поранених українських військових вивезли з «Азовсталі» до лікарні в Новоазовську в ніч на 17 травня. Ще 211 військовослужбовців через гуманітарний коридор доставили в селище Оленівка. Обидва пункти призначення тимчасово окуповані рф. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі