З території «Азовсталі» вивезли 53 важкопоранених українських військових. Їх направили до лікарні в Новоазовську на тимчасово окупованій Донеччині, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Ще 211 військовослужбовців через гуманітарний коридор доставили в селище Оленівка, теж окуповане. Евакуйованих мають повернути на підконтрольну Україні територію шляхом обміну. «Щоб повернути їх додому, робота продовжується і потребує делікатності та часу», – сказав Володимир Зеленський.

Захисники Маріуполя виконали бойове завдання

Напередодні повідомлень про евакуацію командир полку «Азов» Денис Прокопенко заявив, що захисники Маріуполя «виконали наказ, попри всі труднощі, і 82 дні відтягували переважаючі сили противника».

У Генштабі ЗСУ підтвердили, що гарнізон «Маріуполь» виконав бойове завдання. Вище військове командування віддало наказ командирам підрозділів на «Азовсталі» зберегти життя особового складу. Оборона «Азовсталі» завадила окупантам реалізувати план щодо швидкого захоплення Запоріжжя, здійснити вихід на адміністративний кордон Донецької та Запорізької областей і створити умови для оточення угруповання ООС.

Скільки людей ще перебувають на «Азовсталі»

На території «Азовсталі» ще лишаються військові. Станом на 9 травня на території заводу перебувало приблизно 600 поранених, розповідав заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар в інтерв’ю «ВВС Україна». Так, щонайменше 300 людей досі перебувають на заводі.

«Заходи з порятунку оборонців, які залишаються на території «Азовсталі», тривають», – пише Генштаб.

Фото: Дмитро Козацький

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


8 травня бійці полку «Азов» влаштували брифінг для ЗМІ із заводу «Азовсталь» у Маріуполі, на якому розповіли про стан поранених, а також про те, скільки російських військових їм вдалося ліквідувати. Ми публікували основні тези з пресконференції.

Також полк «Азов» публікував фото поранених на «Азовсталі», щоб показати, у яких умовах вони перебувають.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі