У Великій Британії порносайти можуть юридично зобов’язати перевіряти вік своїх відвідувачів, пише ВВС. Відповідний закон у найближчі місяці подадуть на розгляд парламенту.

Відповідно до закону, указати свій вік на сайті буде недостатньо. Треба буде підтвердити його, ввівши дані банківської картки, або через інші служби.

«Батьки заслуговують на душевний спокій, знаючи, що їхні діти захищені від того, що не повинні бачити в інтернеті», – передає ВВС слова британського міністра цифрової економіки Кріса Філпа.

Якщо виявиться, що сайт із контентом для повнолітніх не вимагає від користувачів підтвердження віку, платформа заплатить штраф у розмірі 10% від річного виторгу.


У грудні 2020 року популярний порносайт Pornhub змінив правила розміщення контенту. Тепер неперевірені користувачі не зможуть завантажувати відео. Щоб розмістити свій ролик на Pornhub, треба буде пройти процедуру автентифікації. Таким способом платформа хоче уникнути розповсюдження контенту за участю неповнолітніх.

Також Pornhub заблокував ролики від неперевірених користувачів після звинувачень у розповсюдженні порнографії за участю неповнолітніх. Відео від непідтверджених користувачів буде недоступне, поки його не перевірять.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі