Близько 62 тисячі водіїв Києва заплатили 13 мільйонів гривень за погодинне паркування у 2021 році, повідомляє заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов.

Ще 10,5 мільйона гривень Київ отримав за послуги передплаченого паркування та продаж абонементних талонів.

За словами Усова, надходження за оплату погодинного паркування у 2021 році зросли у 88 разів. У січні 2021 року кияни сплатили за паркування 35,8 тисячі гривень, а вже в грудні – 3 мільйони гривень.

Для оплати найчастіше використовували застосунок «Київ Цифровий», через який місто отримало 12,6 мільйона гривень.

За словами Усова, загальна тенденція свідчить, що нова паркувальна політика працює правильно. На його думку, у киян формується культура паркування, а надходження до бюджету Києва зростають.

«Кошти, отримані від платних паркувальних майданчиків, підуть на розвиток громадського транспорту, вдосконалення схем дорожнього руху та підвищення безпеки киян на вулицях міста. У 2022 році маємо наміри ще підвищити ці показники», – каже він.


У липні 2021 року в Києві затвердили нові паркувальні зони та підвищили плату за паркування. З 1 до 16 липня тривав так званий «період лояльності»: інспектори не штрафували, а лише розповідали водіям про нові тарифи та способи оплати. Із 19 липня нова система паркування повноцінно запрацювала, водіїв почали штрафувати.

Як платити за паркування, скільки це коштує та як не натрапити на «чорних паркувальників», ми пояснювали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА