Уряд Австрії запровадить обов’язково вакцинацію від коронавірусу для людей віком від 18 років, повідомляє Politico.

За відповідний законопроєкт ще мають проголосувати 20 січня, але очікується, що його ухвалять. Відповідний закон почне діяти з 1 лютого 2022 року.

Вакцинуватися зобов’яжуть усіх повнолітніх громадян, крім вагітних жінок і людей, які мають протипоказання до вакцинації.

Перевіряти наявність сертифіката про вакцинацію або медичного відведення від щеплення поліція почне з 15 березня, до цього в країні триватиме перехідний етап. У разі невиконання вимоги австрійцям розсилатимуть повідомлення про штрафи.

Видання Der Standart пише, що невакцинованим людям загрожує штраф від 600 євро до 3 тисяч 600 євро, причому штраф може бути неодноразовим. За відмову від вакцинації можуть оштрафувати до чотирьох разів на рік. Однак, якщо людина вакцинується протягом двох тижнів після повідомлення про штраф, його анулюють.


Спочатку цей законопроєкт передбачав, що обов’язкову вакцинацію введуть для всіх, хто старше 14 років.

Зараз в Австрії приблизно 73,5% населення отримали повний курс щеплень. Це трохи вище за середній показник у ЄС.

Австрія стане першою європейською країною, яка зобов’яже всіх дорослих громадян вакцинуватися, але така вимога вже діє для людей літнього віку в Італії (від 50 років) і в Греції (від 60 років).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі