В Італії запровадили обовʼязкову вакцинацію проти COVID-19 для людей віком від 50 років, пише Reuters. Ця вимога діятиме до 15 червня 2022 року.

Працівники старші за 50 років повинні мати сертифікат про вакцинацію або одужання від коронавірусу. За відмову від щеплення їм загрожують штрафи на суму понад тисячу євро, а також невиплата заробітної плати.

Водночас людям віком від 50 років, які не мають роботи, також доведеться зробити щеплення, щоб уникнути штрафів. Вони мають вакцинуватися до 15 лютого 2022 року.

Раніше невакциновані італійці могли працювати лише з результатом негативного тесту, який потрібно було надавати що два дні.


Італія стала третьою країною ЄС, яка запровадила обовʼязкову вакцинацію від коронавірусу. Раніше Греція ввела обовʼязкове щеплення проти COVID-19 для людей від 60 років, а Австрія ухвалила рішення про обов’язкову вакцинацію для всіх груп населення.

У грудні 2021 року Італія зобовʼязала щепитися працівників шкіл, адміністрацій та рятувальних служб, а також правоохоронців і військових.

У Греції молоді пропонують грошову винагороду в розмірі 150 євро за перше щеплення проти COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі