Вулицю Московську, що в Солом’янському та Голосіївському районах Києва, перейменували на вулицю Григорія Гуляницького. Таке рішення ухвалила Київрада.

Ця вулиця розташована в селищі Жуляни, пролягає від вулиці Сергія Колоса до вулиці Вільямса. До неї прилягає Московський провулок.

Григорій Гуляницький – козацький полковник, дипломат Гетьманщини, який керував обороною Конотопа від московських військ (Конотопська битва 1659 року).

У Києві також є однойменна, Московська вулиця, що розташована в Печерському районі. Вона пролягає від Арсенальної площі до вулиці Генерала Алмазова. Ця вулиця поки що не змінює назву.


Раніше в Києві вже перейменували Московський проспект та Московський міст. Так Московському мосту, який зʼєднує правий берег з Троєщиною, у 2018 році повернули його початкову назву – Північний міст.

Московський проспект перейменували на проспект Степана Бандери у 2016 році. Через три роки Окружний адмінсуд міста Києва скасував це рішення, але КМДА відстояла перейменування в апеляційному суді. У лютому 2021 року Окружний суд знову скасував перейменування проспекту Степана Бандери. Це рішення оскаржили вдруге. У квітні 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд визнав перейменування законним.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі