Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про перейменування  проспектів Степана Бандери та Романа Шухевича. Про це повідомив директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

«Суд частково задовольнив позовні вимоги, скасував рішення про перейменування проспекту Московського на Бандери і проспекту Ватутіна на Шухевича», – повідомляє В’ятрович.

Повний текст рішення мають опублікувати за 5 днів. За словами В’ятровича, вони подаватимуть апеляцію. Поки вона не буде розглянута, старі назви проспектам повертати не будуть.

Позивачем у справі про скасування перейменування проспектів виступає Олена Бережна та дві громадські організації, повідомляє адвокат Дмитро Біловчук, пише УНІАН.


​Київрада перейменувала Московський проспект на проспект Степана Бандери в липні 2016 року. Рішення підписав мер Києва Віталій Кличко.

За перейменування проспекту генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича депутати Київради проголосували 1 червня 2017 року.

12 червня Окружний адміністративний суд Києва заборонив Київраді підписувати і публікувати рішення щодо перейменування проспекту Ватутіна на проспект Романа Шухевича.

Обкладинка: Leonid Andronov / Wikimedia