Перші потяги Stadler FLIRT планують запустити на маршрутах Kyiv City Express до кінця 2022 року, повідомляє «Укрзалізниця».

Купувати такі потяги будуть за міжнародним тендером, до якого запросять українських і зарубіжних виробників рухомого складу. Водночас серед вимог до іноземних виробників буде локалізація виробництва на території України. Тендер оголосять до кінця вересня.

Потяг Stadler. Фото: Олег Васильєв

Купувати потяги будуть за кошти держбюджету або кредитні кошти.

Потяги Stadler уже почали випробовувати для приміського сполучення та міської електрички.


Stadler – швейцарська компанія з виробництва залізницного рухомого складу, заснована в 1942 році. Максимальна швидкість електропотяга Stadler FLIRT – 160 км/год. Він має 262 місця для сидіння 1-го та 2-го класів. Потяг пристосований для маломобільних пасажирів і людей з інвалідністю (має пандус, місця для людей на інвалідних кріслах, уся інформація продубльована шрифтом Брайля).

Проєкт City Express передбачає запуск комфортних електричок, які сполучатимуть великі міста (Київ, Харків, Дніпро) із передмістям. За їхньою допомогою хочуть розвантажити автомобільний трафік.

Kyiv City Express обслуговуватиме шість напрямків: Вишгородський, Богуславський (Трипілля, Кагарлик, Миронівка), Ніжинський (Бровари, Бобровиця, Носівка), Яготинський (Бориспіль, Березань), Узинський (Боярка, Вишневе, Васильків, Фастів, Біла Церква) та Клавдієвський (Ірпінь, Буча, Ворзель, Немішаєве). Уже запустили потяги з Бучі (через Ірпінь) і з Боярки (через Вишневе), наступними планують запустити електропотяги з Фастова та Вишгорода, також будують нову колію до Василькова.

Редакція The Village Україна розповідала про проєкт City Express детальніше.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі