Гірськолижний курорт «Буковель» в Івано-Франківській області з 13 березня закрили на карантин, повідомив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Бойчук.

«Було ухвалене рішення про припинення діяльності курорту «Буковель». Це вимушене рішення, на яке ми пішли, і, напевно, не останнє рішення, яке буде», – сказав він.

На території Поляницької ОТГ, де розташований курорт, встановлять додаткові блокпости. Пересуватися безперешкодно там дозволять лише місцевим жителям або тим, хто працює в Поляниці.

Головний санітарний лікар області Руслан Савчук додав, що в регіоні зберігається несприятлива епідемічна ситуація: за добу фіксують від 600 до 700 нових випадків за добу, «показники летальності теж невтішні».

При цьому рівень завантаженості лікарень, за його словами, складає 82%. Але замість того, щоб відкривати нові ліжкомісця для хворих на COVID-19, керівництво області вирішило зупинити стрімке розповсюдження вірусу.


Курорт «Буковель» працював під час зимового локдауну з 8 до 24 січня. Із 22 лютого Івано-Франківська область перебуває в «червоній» зону карантину, з Прикарпаттям призупинили залізничне сполучення. В області розгорнули перший в Україні мобільний госпіталь для хворих на COVID-19. На дорогах встановили контрольні пункти, які перевіряють транспорт. Але і при цьому «Буковель» продовжувала працювати, окрім ресторанів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Вікіпедія