З 22 по 28 лютого заборонено працювати розважальним закладам, кафе та ресторанам в Івано-Франківській області. Це стосується й гірськолижного курорту «Буковель», кажуть у Держпродспоживслужбі області, пише «Укрінформ».

«Ми розділяємо Буковель на дві частини. До нашої компетенції входить контроль за закладами харчування. Вони не повинні були працювати під час локдауну і, аналогічно, не мають працювати з 22 до 28 лютого», – сказав заступник начальника Держпродспоживслужби Микола Сендецький.

За дотриманням карантину стежитимуть додаткові групи фахівців, які щодня перевірятимуть заклади громадського харчування.

Якщо люди живуть у готелі і сніданок входить до вартості проживання, то це не вважатимуть порушенням, кажуть у Держпродспоживслужбі. Обід і вечерю туристам мають приносити у номер або продавати з собою.

Раніше обласна комісія ТЕБ і НС Прикарпаття вирішила на тиждень закрити заклади громадського харчування, крім доставки та роботи на виніс, у зв'язку з високим рівнем зростання захворювання на COVID-19. З 22 по 28 лютого в області заборонили проводити будь-які масові заходи, також не працюватимуть кінотеатри, театри та інші розважальні заклади.


З 24 лютого Україна повернеться до адаптивного карантину. Це означає, що регіони поділять на зони відповідно до епідемічної ситуації. Спочатку вся  територія країни буде у «жовтій» зоні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі