Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що передача Подільсько-Воскресенського мосту на баланс «Укравтодору» «значно відтермінує його добудову».

Роботи на Подільсько-Воскресенському мосту тривають і вже «вийшли на фінальну стадію добудови», запевнив Кличко.

«Терміни робіт дещо зсунулися через пандемію, що спричинила й економічну кризу, і проблеми з логістикою. Також внесли, так би мовити, «корективи» й протести мешканців Русанівських садів. Але ми робимо все, щоб добудувати мостовий перехід», – сказав міський голова. 

Він пояснив, що добудова мосту затягнеться, бо в разі передачі його «Укравтодору» ще повинні будуть пройти «всі бюрократичні процедури, передбачені законом».


Раніше держагентство «Укравтодор» звернулося до міського голови Києва з пропозицією передати йому Подільсько-Воскресенський міст. В «Укравтодорі» заявили, що готові взяти на баланс увесь міст, включно з з’їздами та розв’язками, провести корегування проєкту, експертизу та розпочати роботи. В агентстві вважають, що це прискорить будівництво.

Подільсько-Воскресенський міст сполучатиме Поділ із Райдужним масивом і Троєщиною. Його почали будувати ще в 1993 році, але майже відразу будівництво зупинилося через брак коштів. Кілька разів будівництво намагалися відновити. У 2017 році роботи знову почалися. Раніше мер Києва обіцяв, що першу чергу відкриють до кінця 2020 року, але цього не сталося.

1 лютого 2021 року київський міський голова сказав, що Подільсько-Воскресенський міст планують відкрити до кінця 2021 року. За його словами, міст буде готовий зі з’їздом на Троєщину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: КМДА