Частина мешканців Голосіївського району організували акцію протесту проти будівництва зони активного відпочинку в Голосіївському парку. 

Вони вимагають:

 зупинити монтаж гірок для катання на тюбінгах;

 демонтувати вже готові конструкції;

 демонтувати альтанки;

 провести громадські обговорення щодо проєктів, які розробляються для реконструкції Голосіївського парку.

У парку проводять будівництво на схилах гірок, каже мешканка району Наталя Бігун. Зокрема, будують три споруди, розміщують 25 альтанок і 16 катамаранів, додає вона.

Наталя Бігун / Facebook
Наталя Бігун / Facebook
Наталя Бігун / Facebook

Крім цього, відбувається вирубка дерев, повідомляє очевидиця Наталя Бігун. 

Наталя Бігун / Facebook
Наталя Бігун / Facebook
Наталя Бігун / Facebook

Мешканці кажуть, що проєкт не узгоджений із громадою й екологами, оскільки не було громадських слухань. 

Голосіївська РДА стверджує, що всі роботи в парку законні. Їх проводять відповідно до інвестиційного конкурсу КМДА, що був оголошений у січні 2020 року. Реалізує проєкт компанія «Активна Країна».


 Парк імені Максима Рильського є частиною національного природного парку «Голосіївський». Його ремонт вимагає повного збереження ландшафту, зелених насаджень, флори та фауни. 18 лютого 2020 року почалось обговорення передпроєктних рішень капітального ремонту парку.

 Проєкт нового генерального плану Києва передбачає, що Національний природний парк «Голосіївський» розширять з 11 ДО 12,7 ТИСЯЧІ ГЕКТАРІВ.

 У парку планують побудувати вхідну групу. Також передбачено благоустрій території навколо озера із фудкортом, облаштування фонтана, створення великого дитячого містечка зі спортивною зоною на площі понад 8 тисяч м². Для пішохідних прогулянок створять маршрут з дерев’яними містками. Також у парку планують облаштувати скейт-парк.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: wikimedia.org

ФотоНаталя Бігун / Facebook