«Київзеленбуд» представив концепцію капітального ремонту парку Максима Рильського у Києві. Планують оновити територію на площі 125,7 гектара у кілька черг.

У першу чергу входить територія біля станції метро «Голосіївська». Побудують вхідну групу, врахують те, що після відкриття станції потік людей розподілився.

Також передбачено благоустрій території навколо озера із фудкортом, облаштування фонтана, створення великого дитячого містечка зі спортивною зоною на площі понад 8 тисяч квадратних метрів.

Далі облаштують сучасний спортмайданчик із громадськими вбиральнями та фонтаном площею 5 300 квадратних метрів і оглядовий майданчик площею 80 квадратних метрів.

Для пішохідних прогулянок створять маршрут з дерев’яними містками. Також у парку планують збудувати скейт-парк.

Заплановано кілька паркувальних майданчиків для авто та велосипедів, а ще автопарковка з пунктами зарядки електрокарів. У парку є можливість створити станції канатної дороги та театр на дві зали, але це питання вивчають.


18 лютого почалось обговорення передпроєктних рішень капітального ремонту парку, підприємство братиме до уваги всі пропозиції. Парк Максима Рильського є частиною національного природного парку «Голосіївський», тому його ремонт вимагає повного збереження ландшафту, зелених насаджень, флори та фауни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі