За перші 6 місяців 2020 року ставки на офісну нерухомість у Києві знизилися на 20 %. Основна причина – коронакриза. Максимальна плата за оренду приміщень становить $ 25 за м² на місяць, пише НВ.

Девелопери розширюють пропозицію. У 2020–2023 роках має відкритися близько 400 тисяч м² нових офісів. Це приблизно 20 % ринку.

За перші 6 місяців 2020 року на ринок вийшло 69 тисяч м² нових офісних приміщень. Серед них – БЦ Hillfort Business Mansion (14 тисяч м²), БЦ Avenue 53 (18,5 тисяч м²), БЦ Гранд (8 тисяч м²), БЦ Нивки Сіті (8 тисяч м²).

Фахівці консалтингу NAI Ukraine вважають, що популярністю може скористатися проєкт, який об’єднає традиційний офіс-центр з коворкінгом.

Ідеться про так званий ко-офіс – модель нерухомості з традиційною інфраструктурою офісного центру (комерція з магазинами, банками, аптеками, кафе й ресторанами тощо) і з інфраструктурою коворкінгу.


 У Києві запустили портал dashbird, який відображає статистику середніх цін на оренду квартир у місті за останній час. Це проєкт київських розробників, які є авторами застосунку bird.

 В Opendatabot з’явився реєстр, за допомогою якого можна перевірити майно: квартири, будинки, земельні ділянки, приміщення для офісів чи магазинів. Він буде корисним у разі оренди чи купівлі житла.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Діана Андруник для The Village Україна