Збирати кошти на облаштування громадської зони відпочинку на Дніпрі The Riverbird’s Nest почали швейцарський режисер і співзасновник галереї The Naked Room Марк Вілкінс і бельгійський підприємець Філіппа д'Хав.

«Наша місія – створити найкращий маленький дерев’яний будинок поза Києвом для тебе, для нас, для наповнення красою незайманої природи, усамітнення  й здорового життя», – пояснюють автори ідеї.

Розташувати зону відпочинку хочуть на ділянці, яка за 60 кілометрів на південь від Києва, біля села Витачів. Звідти відкривається мальовничий краєвид на Дніпро, кажуть Вілкінс і д'Хав, які придбали землю.

Хочуть до вересня побудувати дерев’яний будинок на палях, щоб зменшити вплив на довкілля. Площа будинку – 75 м², проєктом займається архітектор Володимир Вештак. У ньому облаштують опалення, пральню, сучасну кухню, інтернет.

Запрошують профінансувати половину витрат (28 тисяч євро) на будівництво, повна вартість якого складає 56 тисяч. Іншу половину інвестують Філіп і Марк разом з громадою Indiegogo.

The Crowdfunding Video for The Riverbird's Nest from Marc Wilkins on Vimeo.

Інвестори зможуть проводити в майбутньому будинку вихідні, тиждень чи навіть місяць зі знижкою до 50%.


 Марк Вілкінс – швейцарський режисер, який жив у Берліні та Нью-Йорку, але в 2016 вирішив переїхати до Києва. Вілкінс є співзасновником галереї The Naked Room.

 Раніше ми розповідали про ідею з реновації простору на Рейтарській від Вілкінса та партнерів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Indiegogo