З 1 липня системи автоматичної фіксації почнуть виявляти й інші порушення правил дорожнього руху, окрім перевищення швидкості.

«З 1 липня ми запускаємо й інші функції системи: почнемо контролювати проїзд перехресть на червоне світло й рух смугою для громадського транспорту», – розповів заступник глави МВС Антон Геращенко в інтерв'ю «РБК-Україна».

В Україні поліція обрала близько 1200 небезпечних місць, де будуть встановлювати камери автофіксації. Наразі встановлено близько 50 (у Києві 20). До кінця року в Україні та столиці хочуть встановити 220.

Камери автофіксації будуть виявляти й проїзд на червоне світло / Анна Шакун для The Village Україна

Камери наразі фіксують лише перевищення швидкості: якщо водій перевищив швидкість до 50 км/год, то протягом 10 днів має сплатити 127,5 грн штрафу, якщо понад 50 км/год – 510 грн.

«Ми підготували законопроєкт, щоб цифра була значно більшою, 3 400 гривень для тих, хто перевищив більше, ніж на 50 км/годину», – додає Геращенко.


 Повноцінно систему автоматичної відеофіксації запустили 1 червня. 50 відеокамер встановлені в Києві та на магістралях Київської області в місцях концентрації ДТП із тяжкими наслідками. Перелік адрес можна переглянути тут.

 За перші 17 годин роботи системи автофіксації порушень правил дорожнього руху в Києві зафіксували 35,7 тисячі порушень. Та за 10 днів кількість порушень знизилася вдвічі.

 Які порушення ПДР розпізнаватиме система автоматичної відеофіксації, читайте тут, а детальніше про розміри штрафів і як їх сплачувати – тут.

 Дивіться, як водії намагаються уникнути потрапляння на камери автофіксації.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: МВС