У Києві кілька десятків українців, що повернулись з-за кордону, втекли з готелю «Козацький», де вони перебували на обсервації.

Як повідомив заступник глави МВС Антон Геращенко в ефірі каналу «112 Україна», утекли понад 60 осіб, які повернулися з Катару.

«Поліція робить усе, щоб кожен громадянин, який повернувся з-за кордону, або ж проходив обсервацію, або ж сплачував штраф... Але ми не можемо наших людей утримувати силою», – сказав Геращенко.

Складено вже 50 адмінпротоколів на тих, хто втік із готелю. Вони будуть зобов'язані сплатити штраф у 17 тисяч гривень. Якщо ж у них виявлять коронавірус і вони когось інфікують, їм загрожує кримінальна відповідальність у вигляді трьох років ув’язнення.

Точну кількість утікачів ще потрібно встановити й цим наразі займається поліція, уточнив Геращенко у коментарі «РБК-Україна».

Українці повертаються з-за кордону спеціальним рейсом, аеропорт «Бориспіль», 18 березня / Офіс президента

У ніч з 29 на 30 березня до України прибули два літаки з Катару з українцями, які поверталися з Балі. Пасажирів відправили в обсервацію на два тижні, але дехто був проти цього.

Загалом у готель «Козацький» у Києві на обсервацію відправлено понад 3 тисячі осіб, вони там можуть проживати безкоштовно.


Станом на ранок 1 квітня в Україні лабораторно підтверджено 669 випадків COVID-19. У світі, за останніми даними, кількість інфікованих перевищила 800 тисяч випадків.

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

Читайте, що робити, якщо у вас є підозра на коронавірус, а також що відомо про коронавірус та як від нього захиститися.