У Києві підписали договір із ТОВ «Сінема-Центр», яке стало новим орендарем приміщень кінотеатру «Київ», повідомляють у КМДА.

Орендна плата становить 2,119 мільйона гривень. Орендатор зобов’язаний сплатити аванс у вигляді орендної плати за два місяці. Згідно з договором, «Сінема-Центр» отримує у користування нежитловий трьохповерховий будинок площею близько 7,3 тисячі квадратних метрів.

Протягом 30 днів новий орендар має презентувати план подальшої роботи кінотеатру. Заступник голови КМДА Володимир Слончак зазначив, що у місті очікують більш ефективної роботи кінотеатру і виконання всіх умов договору. Зокрема, у кінотеатрі мають проводитись фестивалі.

«Кінотеатр «Київ» має грандіозний потенціал. Тому ми очікуємо, що за нового орендаря, із яким уже підписано договір, наш кінотеатр отримає друге дихання, при цьому, звісно, залишиться зі своїм мистецьким спрямуванням», – повідомив Володимир Слончак.

Кінотеатр «Київ» на вулиці Велика Васильківська / Андрій Баштовий

Згідно з умовами конкурсу на оренду, кінотеатр збереже фестивальне та артхаусне спрямування. «Київ» співпрацюватиме з кінофестивалями, у тому числі КМКФ «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеський міжнародний кінофестиваль.

Окрім того, не менше 30% репертуару кінотеатру складатимуть українські стрічки.

The Village Україна після конкурсу поспілкувались із директоркою «Сінема-Центр» і розпитали, що вони робитимуть з кінотеатром «Київ».


Департамент комунальної власності Києва відмовився продовжувати договір оренди з «Культурним центром «Кінотеатр «Київ», який орендував будівлю з 1999 року.

У січні КМДА оголосив конкурс на оренду будівлі кінотеатру «Київ», який мали провести впродовж півтора місяця. Аукціон провели 15 квітня. 

Тоді департамент отримав п’ять звернень щодо оренди: від громадської організації «Молодість», «Мультіплекс-Холдингу», «Планети Кіно», «Таурус-Альянсу» та «Сінема-Центру».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі