15 квітня у КМДА провели конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ». Переможцем стала компанія «Сінема-Центр», яка володіє мережею кінотеатрів «Сінема Сіті». Щомісяця компанія сплачуватиме до бюджету міста 2 мільйони 119 тисяч гривень оренди за приміщення.

Довідка


«Сінема Сіті» – це три кінотеатри в містах: Київ (ТРЦ Ocean Plaza), Одеса (ТРЦ Fontan Sky), Тернопіль (ТРЦ «Подоляни»). Перший кінотеатр мережі відкрили в Одесі 2007 року. У Тернополі він запрацював у 2010 році, а в Києві – 2012-го.

Термін дії нового договору оренди – 10 років. За умовами конкурсу, новий орендар має зберегти фестивальний напрямок кінотеатру, транслювати в ньому українські стрічки, забезпечити зали сучасним проекційним обладнанням і комфортними кріслами та доступ до кінотеатру для людей з інвалідністю.

За словами одного із засновників «Сінема-Центру» бізнесмена Бориса Фуксмана, компанія планує відкрити чотири додаткові зали в приміщенні кінотеатру «Київ» (наразі там діє три зали). Про інші плани стосовно кінотеатру розповіла директорка «Сінема Сіті» Любов Лісовська.

Попередній орендар ТОВ «Культурний центр Кінотеатр Київ» 16 квітня подав позов проти КМДА – компанія планує відстояти право оренди на будівлю. У ТОВ заявили, що Департамент комунальної власності КМДА порушив їх право на продовження договору оренди.

«Сінема Сіті» погодилися дати інтерв’ю The Village Україна лише в письмовій формі.


Любов Лісовська

директорка

«Сінема Сіті»

Чи планує компанія «Сінема-Центр» змінювати назву кінотеатру «Київ»?

Поки ні, не плануємо.

Чи планують змінювати фасад?

Ні.

Які зміни компанія планує зробити всередині кінотеатру?

Ми поки не отримали доступу до приміщення кінотеатру, тому не можемо провести технічну оцінку його стану. Додамо, що при реконструкції врахуємо необхідні умови для людей з інвалідністю.

Коли компанія «Сінема-Центр» почне розпоряджатись приміщенням кінотеатру? Чи є певні строки?

Поки терміни невідомі, тому що є позов ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» до департаменту комунальної власності КМДА (колишній орендар ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ» хоче відстояти право на оренду кінотеатру і подав у суд на КМДА – ред.). На 6 травня 2019 року призначено засідання. Наші юристи також вивчають загальнодоступні документи.

Скільки коштів компанія «Сінема-Центр» планує вкласти в орендоване приміщення?

Після повного аудиту приміщення, затвердження плану реконструкції, а це непростий етап, тому що будівля «Києва» – це пам’ятка архітектури, можна буде говорити про суму інвестицій.

Нині все обладнання кінотеатру належить попередньому орендарю ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ»». Чи плануєте домовлятись щодо оренди обладнання?

«Сінема Сіті» не претендує на майно ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ».

Чи збережуть фестивальний профіль кінотеатру? Які саме фестивалі тут проводитимуть?

Безумовно, профіль кінотеатру як фестивального буде збережено. Ми готові працювати з усіма організаторами. Ми й тепер з ними працюємо на інших майданчиках «Сінема Сіті».

Чи планують у кінотеатрі дотримуватись умови оренди щодо не менше як 30% українських стрічок?

Це умова тендеру. Ми повинні її виконувати. Головне, щоб була достатня кількість якісного національного продукту. Цього ми гарантувати не можемо.


  Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM усі головні тексти тут.

Фото: Андрій Баштовий