Конкурс на право оренди кінотеатру «Київ» відбудеться 15 квітня у приміщенні КМДА.

Також 22 березня було опубліковано умови конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ». Новий орендар, зокрема, має популяризувати український кінематограф  (не менше ніж 30% загального репертуару) та здійснювати прем’єрні покази фільмів українського виробництва.

У кінотеатрі також мають продовжити співпрацю з найбільшими міжнародними кінофестивалями, серед яких «Молодість», DocuDays, Одеський міжнародний кінофестиваль та інші.

Кінотеатр «Київ», лютий 2019. Фото: Андрій Баштовий/The Village Україна

«Міська влада спільно з громадськістю прописала умови конкурсу так, аби за кінотеатром «Київ» у подальшому було збережено його фестивальне та артхаусне спрямування. Також встановлено стартову оренду плату згідно з оцінкою та враховуючи тип використання будівлі. Наступним нашим кроком стане проведення відкритого конкурсу з відео- та аудіофіксацією», – зазначають у КМДА.

Учасник конкурсу має бути суб’єктом кінематографії та отримати прокатне посвідчення від Держкіно. Крім того, новий орендар за 30 днів після підписання договору має скласти план роботи кінотеатру: його винесуть на публічне обговорення.

Також новий договір оренди передбачає, що протягом 10 років, поки діятиме угода, Київська міська рада не буде ухвалювати рішення щодо приватизації цього об’єкта.


 Голова Держкіно Пилип Іллєнко 26 грудня розповів про можливе закриття кінотеатру «Київ». Адже ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ», який орендував будівлю з 1999 року, не продовжили договір оренди.

 Департамент комунальної власності Києва відмовився продовжувати договір оренди із ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр «Київ».

 КМДА оголосила конкурс на оренду будівлі кінотеатру «Київ».

 «Що буде з кінотеатром «Київ» – читайте на The Village Україна.

Обкладинка: Андрій Баштовий / The Village Україна