Україна обмежила в’їзд росіянам чоловічої статі віком від 16 до 60 років. Про це повідомив президент Петро Порошенко.

«Україна ввела обмеження щодо в’їзду громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60, щоб РФ не формувала в Україні загони «приватних» армій, які насправді є представниками Збройних сил РФ. Щоб не дати росіянам здійснити в Україні ті операції, які вони планували ще у 2014 році», – розповів президент Порошенко.

Винятком для в’їзду чоловіків з громадянством Росії може бути гуманітарна мета, наприклад, похорон.

Президент також запропонував посилити вимоги до реєстрації громадян РФ в Україні, особливо в областях, в яких введено воєнний стан.

Заборона на в’їзд росіянам діятиме поки лише на час воєнного стану, тобто до 26 грудня, пише «Громадське» з посиланням на заступника голови Держприкордонслужби Андрія Демченка.

Жодних обмежень на в’їзд для українців немає, повідомив керівник Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

Порошенко також запропонував посилити вимоги до реєстрації для громадян Росії, особливо в тих десяти областях, де діє воєнний стан. Президент попросив внести протягом доби пропозиції щодо цього.


 25 листопада, на виході з Керченської протоки російські силовики відкрили вогонь по корабельній групі Військово-морських сил ЗСУ, а пізніше затримали 24 українських моряків.

 З 26 листопада в Україні запровадили воєнний стан. Детальне пояснення, що значить запровадження воєнного стану, читайте тут.