Приватні перевізники Києва просять міську владу змінити систему єдиного електронного квитка і відмовляються долучатися до неї у нинішньому вигляді. Про це пише «Хмарочос», посилаючись на офіційний лист від перевізників до першого заступника КМДА Миколи Поворозника.

Лист підписали 10 із 12 приватних перевізників Києва, які обслуговують 112 маршрутів.

Перевізники передбачають додаткові витрати через підключення до автоматизованої системи і, відповідно, збільшення вартості проїзду.

Окрім цього, система єдиного електронного квитка, на їхню думку, не зможе обліковувати пільгових пасажирів, кошти за які перевізникам мають повертати з міського бюджету.

Вони просять, щоб гроші за проїзд у транспорті збирала міська влада. А після цього сплачувала перевізникам винагороду за кількість виконаних за день рейсів, перевезених пасажирів на кілометр тощо.

Також маршрутники пропонують передбачати можливість одноразової сплати за проїзд при поїздці з кількома пересадками. Тобто купівлю квитка на певний період часу в хвилинах, визначений міською владою.

Якщо систему не змінять, маршрутники відмовляються долучатися  та вимагають обмежити її запровадження лише комунальним транспортом.


 Електронний квиток у Києві працює в тестовому режимі з 1 листопада.

 Єдиний електронний квиток планують запустити у всіх видах громадського транспорту. Маршрутки мають перейти на нову систему до 2019 року.  Попередня вартість – 40 гривень. Одноразовий квиток коштуватиме 8 гривень.

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна