У Верховній Раді підтримали пропозицію міськвлади щодо запровадження мораторію на відключення об’єктів теплопостачання. Зокрема, йшлося про ТЕЦ-6, на яку припинене газопостачання. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Відключення від роботи однієї із найбільших ТЕЦ країни має низку негативних наслідків не лише з точки зору стабільного постачання людям необхідних комунальних послуг, а й з точки зору технічного стану теплових мереж», — сказано в повідомленні.

В КМДА також нагадали, що в 2013 році, коли в Києві на три місяці вимкнули гаряче водопостачання, в мережах пришвидшились процеси корозії, і під час запуску опалення проривало труби.


Раніше столична влада звернулася до Кабінету Міністрів України із проханням запровадити мораторій на відключення основних об’єктів теплогенерації поки не будуть вирішені питання фінансових взаєморозрахунків за природний газ.

Дочірнє підприємство НАК «Нафтогаз України» «Укртрансгаз» відключило ТЕЦ-6 у зв’язку із заборгованістю ПАТ «Київенерго» за транспортування природного газу. Сума боргу перевищує 370 мільйонів гривень, з них 108 мільйонів — борги державного бюджету за пільги та субсидії.

 ТЕЦ-6 забезпечує гарячою водою і теплом Деснянський, частину Подільського та Оболонського районів.

Через зупинку ТЕЦ без гарячого водопостачання залишаються понад 2 тисячі житлових будинків, 39 лікарень, 164 дитячих садки, 123 школи.