Проект реконструкції Шулявського шляхопроводу пропонують замінити на план трирівневої розв’язки з реверсним кільцем для поворотів. На сайті КМДА зареєстровано відповідну петцію.

Збудувати трирівневу розв’язку замість дворівневої на Шулявці запропонував Віктор Петрук, головний спеціаліст управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування та архітектури.

За словами автора проекту, трирівнева розв’язка має відчутно більшу пропускну здатність та передбачає повне розв’язання поворотних напрямків.

Також не доведеться повністю демонтувати прилеглі до шляхопроводу будівлі. Тоді як вже затверджений дворівневий проект передбачає знечення 5-го цеху заводу «Більшовик».

18 травня, на засіданні Містобудівної ради Києва було обрано проект реконструкції Шулявського шляхопроводу, розроблений у 2008 році. Головний архітектор Києва Олександр Свистунов пояснив, що цей проект вважають оптимальним з точки зору фінансових та часових затрат.

Обраний для реконструкції дворівневий проект шляхопроводу

15 травня міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та Китайська корпорація доріг і мостів домовилися про реконструкцію Шулявського шляхопроводу.

27 лютого Шулявський шляхопровід частково обвалився.