Архітектурна студія Balbek Bureau розробила нову концепцію центру взаємодії та відновлення RE:Ukraine Community Hub у Ворзелі, повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук.

У центрі RE:Ukraine Community Hub переселенці зможуть отримати адміністративні й соціальні послуги, а також консультації з реабілітації, працевлаштування та юридичну підтримку.

У приміщення центру перевезуть старостат і створять ЦНАП, а також розмістять сучасне приміщення Ворзельської бібліотеки. Другий кластер центру передбачений насамперед для військових. Тут займатимуться фізичною та психологічною реабілітацією, а також надаватимуть консультації щодо подальшого відновлення.

Житлову секцію розташують у третій частині центру. Планують створити простори для соціалізації та проведення заходів. Також, як окремий зал для активного дозвілля, облаштують укриття на 150 осіб. Будівництво центру розпочнуть у 2024 році.

   

У грудні 2023 року Balbek Bureau додали в онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages дві області України – Харківську й Сумську. Наразі у межах проєкту можна розробити інструкцію з відбудови житла в чотирьох регіонах країни. Команда оптимізувала типологію планувань і зробила їх більш актуальними для сучасних потреб мешканців сіл.

   

Як інструменти диджитал-архітектури допоможуть зберегти традиції українського села і як можна допомогти проєкту збирати дані, редакція The Village Україна розбиралася разом зі старшою архітекторкою Balbek Bureau Віталіною Гошовською й диджитал-архітектором Славою Стьопулом.

Фото: Анатолій Федорук