Чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT отримає можливості для роботи з відеоконтентом у новій версії GPT-5 уже у 2024 році, розповів гендиректор OpenAI Сем Альтман у подкасті Unconfuse Me, який веде засновник Microsoft Білл Ґейтс.

Нове покоління мовної моделі ChatGPT має стати «повністю мультимодальним», що розширить можливості для роботи із зображеннями й аудіо, а також дозволить працювати з відео.

За словами Альтмана, навчання чат-боту на відеоматеріалах підвищить його надійність і дозволить «розширити розуміння контексту». Це має зменшити кількість випадків, коли штучний інтелект стверджує, що неправдива інформація або фейки – це правда.

Утім, це, імовірно, може призвести до нових випадків порушення авторського права, з якими OpenAI вже стикалася, пише Mashable. Раніше американські письменники, серед яких Джордж Мартін і Джон Грішем, подали до суду на компанію OpenAI. На їхню думку, компанія «навчала» ChatGPT на їхніх книгах без дозволу.

   

Чат-бот зі штучним інтелектом ChatGPT в листопаді 2022 року запустила компанія OpenAI, яку заснували Ілон Маск і Сем Альтман. В Україні штучний інтелект став доступним у лютому 2023 року.

У березні 2023-го OpenAI випустила нову «більш потужну» версію ChatGPT. Утім, оновлений ШІ все ще не надійний, викривляє факти й допускає помилки в судженнях, зазначали в OpenAI. В одному з останніх оновлень OpenAI також послабила обмеження для військового використання чат-боту.